Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Klonaridou Kesiloglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Κανταΐφι.
400γρ Μοτσαρελα για τοστ.
1 πακέτο Βούτυρο Κέρκυρας.250-300 γρ

Διαφήμιση

Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1.5 ποτήρια ζάχαρη.
2-3 σταγόνες λεμονιού

Εμείς το κάναμε στο φούρνο 30-40 λεπτά στους 180. Αλλα κ στο τεφαλ γίνεται στο μάτι της κουζίνας…

Εκτέλεση :
Παίρνουμε ένα ψαλίδι και κόβουμε το καταϊφι στα διπλώματα ώστε να μην έχουμε πολύ μακριές ίνες.
Βάζουμε το κομένο καταϊφι σε μπωλ ή σε ταψάκι και το μαδάμε/ξεμπλέκουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το τυρί μας σε πολυ λεπτές φέτες/φλύδες.
Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψουμε.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω απο το “ξασμένο” καταϊφι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Χωρίζουμε το καταϊφι σε τέσσερα μέρη (δόσεις).

Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι μιας χρήσης 20 εκ και απλώνουμε το μισό απο το καταϊφι της μίας δόσης. Το πιέζουμε με το χέρι μας καλά, ώστε να γίνει επίπεδο και να πάρει το σχήμα του ταψιού.
Βάζουμε το 1/4 απο το τυρί σε φλύδες, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια στρώση τυριού.

Σκεπάζουμε με την άλλη μισή δόση καταϊφιού και ξαναπιέζουμε ώστε να είναι όσο γίνεται πιο συμπαγές.
Ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο

Επαναλαμβάνουμε για τα υπολοιπα 3 ταψάκια/δόσεις
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι να βράσουν για 2-3 λεπτά (απο την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει)
Βγάζουμε το γλυκό μας απο το φούρνο και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το ήδη κρύο σιρόπι.

Πασπαλίζουμε με λίγα φυστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε
Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ. Ασίας κι έχει περάσει στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα Κιουνέφε.

Το ιδιαίτερο είναι το τυρί … ναι καλά ακούσατε τυρί. Οσοι γνωρίζετε το κιουνεφέ, ξέρετε ότι έχει μέσα τυρί.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Klonaridou Kesiloglou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη γεμιστή μηλόπιτα τριφτής ζύμης
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα με χυμό πορτοκάλι, χωρίς φύλλο και με βελούδινη κρέμα