Θα μπορούσε να είναι και τούρτα! ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΠΈΙΚΟΝ
Connect with us

Ορεκτικα

Θα μπορούσε να είναι και τούρτα! ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΠΈΙΚΟΝ

Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου‎ – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φύλλο σφολιάτας( το κόβουμε περιμετρικά, περίπου 2 εκ. σε λωρίδες και το βάζουμε πάνω από την σφολιάτα γύρω γύρω)
Χτυπάμε 1 αυγό και αλείφουμε τη σφολιάτα από επάνω και ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι!
Μετά με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα, για να μη φουσκώσει!
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210 βαθμούς

Μετά βγάζουμε τη μισοψημένη σφολιάτα και βάζουμε τα παρακάτω υλικά:

Στο αυγό που περίσσεψε βάζουμε

200 γρ. Κασέρι σε τρίμματα
150 γρ. Κρέμα γάλακτος
Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα

Πάνω από τη ζύμη βάζουμε

10 φέτες μπέικον
2 λουκάνικα μικρά
6 αυγά

Ύστερα προσπαθούμε να βάλουμε το μπέικον και τα λουκάνικα σε κύκλους και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα σε αυτά, τα 6 αυγά

Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, τώρα όμως στους 180 βαθμούς

Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου‎ “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!