Υλικά για 15 μπουκιές

  • 100γρ. σταφίδες
  • 20γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ή χουρμάδες
  • 6 κουτ. σούπας χυμό μήλου ή πορτοκαλιού
  • 100γρ. κολοκυθόσπορους
  • 50γρ. φουντούκια
  • 50γρ. ηλιόσπορους
  • ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο

Για την επικάλυψη

Διαφήμιση
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ξερά φρούτα με το χυμό, το λιγότερο για 30 λεπτά. Ωστόσο βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τους ξηρούς καρπούς (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, φουντούκι, λιναρόσπορο), τους καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά και τους ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου πάρουν χρώμα τέλος τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα. Χρησιμοποιώντας ένα μούλτι ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς, προσθέτοντας τη μαστίχα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τα μουλιασμένα φρούτα, έως ότου έχουμε μια πάστα. Ενώνουμε τα δύο υλικά και πλάθουμε μπάλες σε μέγεθος καρυδιού.

Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κυλάμε στο κακάο.

Tips:

  • Μπορείτε να κάνετε όποιο συνδυασμό ξηρών καρπών και φρούτων θέλετε αρκεί να προσέξετε τις αναλογίες. 200γρ. ξηροί καρποί και 120γρ. αποξηραμένα φρούτα.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.
  • Ιδανικό για παιδικό κολατσιό
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαστίχα με 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Εάν σας αρέσει η σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες κουβερτούρας.
Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : giasemi

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜυρωδάτο κέικ φουντουκιού με κομμάτια σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού (χωρίς αλεύρι)
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα