Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρω Λαμπριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ Για το φυλλο: 3 φλ. Αλευρι φαρινα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρω Λαμπριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το φυλλο:

3 φλ. Αλευρι φαρινα
200γρ.γιαουρτι
3/4 φλ. Αραβοσιτελαιο
1 κγλ. Μπεκιν παουτερ
1/2 κγλ. Σοδα
Λιγο αλατι

Ζυμώνουμε ολα μαζι κ τυλίγουμε την ζυμη σε σελοφαν για μια ωρα να ξεκουραστει!

Για την γεμιση:
Ενα χαλλουμι αλεσμενο
Μια φεττα 200γρ λυωμενη
Ενα κομματι μυζηθρα αναλατη
4-5 Αυγα
2 κγλ. Μπεκιν παουτερ
Λιγο μεχλεπι αλεσμενο κ λιγη
Μαστιχα (μισο κγλ)
Λιγο διοσμο φρεσκο ή ξηρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε δυο φυλλα στο μεγεθος ενος κανονικου ταψιου. Βαζουμε το ενα κατω,μετα την γεμιση κ σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο. Χαρασσουμε μεριδες, αλειφουμε με ενα κροκο διαλυμένο με λιγο νερο,και πασπαλιζουμε σισαμι

Ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο για μια ωρα.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρω Λαμπριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.