Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Τέλειο σπιτικό φύλλο, υπέροχη γέμιση και γεύση. Υλικά: […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τέλειο σπιτικό φύλλο, υπέροχη γέμιση και γεύση.

Υλικά:
Για το φύλλο (6 φύλλα):

700γρ αλεύρι πολύ σκληρό
100ml ελαιόλαδο
2 κσ ξυδι λευκό
1 1/2 κγ αλάτι
320 ml νερό περίπου
Ελαιόλαδο για το αλειμμα των φύλλων
Αλεύρι έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση:
4 αυγά
3 κούπες γάλα φρέσκο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
800γρ φέτα
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο αποξηραμένο

Εκτελεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για 5 λεπτά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Εάν θέλετε μπορείτε να ζυμωσετε με τα χέρια.

Θέλουμε η ζύμη να ειναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε σε 6 μπάλες και τις αφήνουμε σε αλευρωμενη λεκάνη σκεπασμένες να ξεκουραστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το λάδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και της προσθέτουμε πιπέρι και δυόσμο και λίγο αλάτι αν χρειάζεται.

Σε αλευρωμενη επιφάνεια τοποθετούμε μια μια μπαλίτσα της ζύμης μας και χρησιμοποιώντας πάντα αλεύρι ανοίγουμε τα φύλλα μας ένα ένα.

Παίρνουμε ένα ταψί με διάμετρο 40εκ και το λαδώνουνε. Τοποθετούμε για βάση 2 φύλλα αφου τα λαδώσουμε ένα ενα. Πάνω από το δευτερο φύλλο βάζουμε 3/4 της κούπας απο το μίγμα με το γάλα και πασπαλίζουμε με την φέτα.

Στρώνουμε ένα φύλλο από πάνω αφού παλι το λαδωσουμε και ρίχνουμε πάλι από το υγρό μίγμα μας 3/4 της κούπας και πασπαλίζουμε με φέτα. Καλύπτουμε με αλλα δύο φύλλα και κάνουμε την ίδια διαδικασία, ρίχνουμε απο το υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε με φέτα.

Καλύπτουμε την πίτα με το 6ο φύλλο, γυρνάμε τις άκρες μέσα, λαδώνουμε καλά γύρω γύρω, χαράζουμε ελάχιστα τη πίτα και ρίχνουμε απο πανω το υγρό μίγμα που έχει μείνει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει πάντα από φούρνο σε φουρνο. Βγάζουμε τη πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν τη βγάλουμε από το ταψί.

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.