Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ
για τα μήλα:

1/2 φλ ζάχαρη
170 γρ βούτυρο
4 κόκκινα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

για τη ζύμη:
240 ml χλιαρό γάλα
1 κσ ζάχαρη
1 φακ. μαγιά
2 αυγά
500 γρ φαρίνα

Διαφήμιση

για τη γέμιση:
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ ζάχαρη
3 κσ κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη να καραμελώσει, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Προσθέτουμε και τα μήλα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά.

Σε μία φόρμα βάζουμε λαδόκολλα (για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα) και ρίχνουμε τα μήλα με το σιροπάκι τους.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα λίγο και το αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας.

Χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγω σε φύλλο, κόβουμε σε λωρίδες αλείφω με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε στο ίδιο ρολό και τυλίγουμε και τις υπόλοιπες.

Τοποθετουμε τη ζύμη ρολό πάνω από τα μήλα.

Αν δεν μπορεσουμε να τυλίξουμε όλες τις λωρίδες, τις τοποθετούμε περιμετρικά γύρω από το πρώτο ρολό μέσα στη φόρμα μου, μέχρι που να σκεπάστει όλη η επιφάνεια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει.

Ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσει

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή τούρτα “πρόχειρη” με ότι έχουμε στο ντουλάπι
Επόμενο άρθροΕξαιρετική ροδακινόπιτα