Η Σοκολατόπιτα που θα αγαπήσεις
Connect with us

Συνταγές

Η Σοκολατόπιτα που θα αγαπήσεις

Πολύ γρήγορη συνταγή για σοκολατόπιτα που θα την αγαπήσετε σίγουρα!

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:

Για το παντεσπάνι:

Ζάχαρη 2 φλιτζάνια
Αλεύρι 1 3/4 φλιτζάνια
Κακάο 3/4 ενός φλιτζανιού
Μαγειρική σόδα 1 1/2 κουτ
Μπέικιν παουντερ 1 1/2 κουτ
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
2 αυγα
Γάλα 1 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο Μισό φλιτζάνι
2 βανίλιες
Βραστό νερό 1 φλιτζάνι

Για την κρέμα σοκολάτας:

Διαφήμιση

Βούτυρο 1 φλιτζάνι
Κακάο 1 1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη άχνη 2 φλιτζάνια
Γάλα 2/3 φλιτζάνι
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε πρώτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια και αφού έχουν αναμιχθεί τα υλικά μεταξύ τους προσθέτουμε τα 2 αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά στο μίξερ. Στην πορεία προσθέτουμε και το βραστό νερό σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα παίρνουμε δυο ταψάκια 23 εκ. (τύπου τσέρκι) και τα βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε και λίγο αλεύρι με την χούφτα μας και κουνάμε τα σκεύη για να πάει το αλεύρι όσο το δυνατόν σε όλη την επιφάνεια. Στην συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα μας από το προηγούμενο βήμα. Τα βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου (ανάλογα τον φούρνο).

Στην συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσσο. Παίρνουμε λοιπόν ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Στην πορεία προσθέτουμε και τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μία συμπαγής και ομοιόμορφη, μαλακή κρέμα.

Συναρμολόγηση: Παίρνουμε τα παντεσπάνια και τα κόβουμε στην μέση. Πάνω από κάθε κομμάτι βάζουμε την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα και την απλώνουμε να πάει παντού και να καλύψει όλο το παντεσπάνι. Στην συνέχεια καλύπτουμε την κρέμα σοκολάτας με το επόμενο παντεσπάνι μας και επαλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα παντεσπάνια.

Στο τέλος καλύπτουμε όλο το γλυκό μας με την κρέμα σοκολάτας που έχει μείνει.

Αν θέλουμε με ένα κορνέ στολίζουμε την σοκολατόπιτα μας, όπως εμείς θέλουμε.

Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα και αρκετά εύκολή! Δοκιμάστε την και πείτε μας την γνώμη σας.

Συμβουλή:

Μπορείτε το νερό, όταν φτιάχνετε το παντεσπάνι, να το αντικαταστήσετε με 1 φλιτζάνι ζεστό καφέ.

Δείτε την συνταγή και στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαφήμιση

×
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας (Νόστιμη και μυρωδάτη)!