Διαφήμιση

Υλικά
2 ποτήρια νερό
Αλεύρι όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
½ κουταλάκι αλάτι

Γέμιση
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 ml σάλτσα
2 χούφτες πέτουρα
4 αυγά
Ρίγανη
Μπαχάρι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Κόβουμε την ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκια περίπου στο μέγεθος της χούφτας μας. Τα ανοίγουμε στο μέγεθος από ένα πιατάκι του τσαγιού και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε τα φύλλα μας το ένα πάνω στο άλλο, για το πρώτο φύλλο θα χρειαστούμε 5 από τα μικρότερα φύλλα. Για τα υπόλοιπα 3 θα χρειαστούμε 4.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο (η διαδικασία υπάρχει στο βίντεο) και το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Προσέχουμε οι άκρες του να προεξέχουν. Το βουτυρώνουμε και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο.Βάζουμε την γέμιση μας και βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε το 3 φύλλο, βουτυρώνουμε και βάζουμε το τελευταίο.

Στο τελευταίο φύλλο βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και τις γυρνάμε για να δημιουργήσουμε κόθρο. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια και την ραντίζουμε με νερό. Χαράζουμε στο σχήμα που θέλουν να έχουν τα κομμάτια μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Γέμιση

Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν ροδίσουν βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι που να χάσει όλα του τα υγρά.

Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε την σάλτσα, την ρίγανη, το μπαχάρι, το πιπέρι, την πάπρικα, νερό, αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε τα πέτουρα και το αφήνουμε ένα βράδυ για να τραβήξουν τα υγρά. Τα αυγά τα προσθέτουμε λίγο πριν βάλουμε τον κιμά στην πίτα και ανακατεύουμε καλά.

Διαφήμιση

foodaholics.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολες Αυγοφέτες με σάλτσα φράουλα για BRUNCH στο σπίτι με την παρέα σου
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με πλούσια γλύκα και τραγανό φύλλο