Υλικά για ταψάκι 28 εκ.:

▪5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

▪1 φλ. τσαγιού βούτυρο
▪1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪2 αυγά
▪2 φλ. τσαγιού φαρινάπ
▪2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
▪1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
▪1 κ.γλ. κανέλα
▪1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
▪1 βανίλια
▪αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:


Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Διαφήμιση

Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα ρίχνω το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια.

Ρίχνω το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζω τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε. Ψήνω το γλυκό για μία ώρα.

Διαφήμιση

Βγάζω τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρω με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤο τέλειο ορεκτικό: Κόμποι ζύμης με σκόρδο, παρμεζάνα και μυρωδικά!
Επόμενο άρθροΜοσχάρι καπαμά