Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικα
Για την επαλειψη της κοτας
1 κουταλια σουπας μουσταρδα
2 κουταλιες λευκο κρασι
1 κουταλια σαλτσα σογιας
1 κουταλια μελι
Αρκετο αλατακι κ πιπερακι!!
Ολα μαζι και ενα καλο χτυπημα

Υλικα για την γεμιση
1 κοτοπουλο 2/1,2 κιλα
1 μεγαλο κρεμμυδι
συκωτακια κοτας
ρυζι κιτρινο
1 ξυλαρακι κανελα
Ανηθο
Αλατι κ πιπερι

Δες και αυτό!
Μπισκότα με ταχίνι σοκολάτα και μέλι!

Εκτελεση
Καθαριστε το κοτοπουλο καλα…Βαλτε σε μια κατσαρολα 1.1/2 λιτρο νερο και ενα κρεμμυδι ενα καροτο 2 κλαρακια σελινο ..βραστε το κοτοπουλο για 25 λεπτα !!βγαλτε απο το ζουμι και βαλτε το σε ενα πυρεξ

Σε ενα τηγανι βαλτε λιγο λαδι τσιγαριστε τα συκωτακια σε μικρα κομματια το κρεμμυδι..ριξτε το ρυζι προσθεστε δυο κουπες απο τον ζωμο του κοτοπουλου ψηστε για 1Ο λεπτα…προσθεστε και τον ανηθο !!

Γεμιστε το κοτοπουλο βαλτε ενα λεμονι η ενα μηλο να κλεισετε την κοιλια του, μιας και το κοτοπουλο ειναι βρασμενο και ειναι δυσκολο να ραφτει…Περαστε το κοτοπουλο ολο με την σως την παραπανω!!

Δες και αυτό!
Φτιάξτε παραδοσιακά χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλαντζί ή δοκιμάστε τα με κιμά και αυγολέμονο

Βαλτε στο πυρεξ προσθεστε 2 κουπες ζωμο απο το κοτοπουλο σκεπαστε με λαδοκολλα και αλουμινοχαρτο και ψηστε για 2 ωρες…!!

Πριν το βγαλετε ανοιξτε να κανει χρωμα…βγαζετε την γεμιση απο την κοιλια και σερβιρετε !!!

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση