Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά • 10 γρ. ξηρή μαγιά • 20 γρ.ζάχαρη • 1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου • αλάτι • 12 γρ. […]

Διαφήμιση

Υλικά
• 10 γρ. ξηρή μαγιά
• 20 γρ.ζάχαρη
• 1 ποτήρι χλιαρό νερό περίπου
• αλάτι
• 12 γρ. ελαιόλαδο
• 400 γρ.άλευρο

Εκτέλεση
1. Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπωλ με 25 ml. χλιαρό νερό και μια πρέζα ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά .

2. Κοσκινίστε το αλεύρι, ρίξτε το σε ένα μπολ ,προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο και νερό. Προσθέστε τη μαγιά και ζυμώνετε .

3. Στη συνέχεια, βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και τοποθετήστε τη στο τραπέζι. Αλείψτε τα χέρια με ελαιόλαδο και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά.

4. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει και χρησιμοποιείστε τη.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ