Ζύμη για λαχματζουν ,πίτσα ,αραβική πίτα
Connect with us

Συνταγές

Ζύμη για λαχματζουν ,πίτσα ,αραβική πίτα

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη :

1 κουπα χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 σφηνακι ελαιολαδο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 γρ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας την αφηνουμε να φουσκωσει χωριζουμε σε 3 μπαλακια και τα ανοιγουμε με το χερι .

Για το λαχματζουν
ειχαμε ετοιμο κιμά για τα μακαρονια τον βαλαμε επανω και ψησαμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμους για 10 λεπτα.Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο ριχνουμε τρυμενη μοτσαρελλα και κοβουμε ντοματα και μαιντανο.

Για την πιτσα
σαλτσα ντοματα,σαλαμι ,κασσερι τρυμμενο και φρεκια ριγανη.

Αραβικη πιτα :
ανοιγουνε με το χερι σε στρογγυλό φυλλο και ψηνουμε στην ιδια θερμοκρασια για 10 λεπτα ντουμπανιαζει κατα το ψησιμο.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση