Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 300 γραμμάρια μακαρόνια, σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά 500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου ή άλλο κρέας 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα […]

Διαφήμιση

Υλικά

300 γραμμάρια μακαρόνια, σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά
500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου ή άλλο κρέας
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα (χυμός ντομάτας)
2 κρεμμύδια
1 έως 2 σκελίδες σκόρδου
λάδι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό

Για τη σάλτσα:
500 ml φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
30 γραμμάρια λάδι
λεμόνι αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά. Ενώ βράζουν, τηγανίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Κόψτε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, προσθέστε τα στο κοτόπουλο και ψήστε για 10 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λιωμένο σκόρδο.

Κάντε τη σάλτσα. Βάλτε το γάλα σε μια χαμηλή φωτιά και προσθέστε το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμόνι .Ρίξτε το ζεστό γάλα σε αυτό και ανακατέψτε για να μη σβολιάσει. Στο μείγμα , προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα (ζεστό), ανακατεύουμε συνεχώς . Η σάλτσα είναι έτοιμη.

Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε μία φόρμα. Ρίξτε τη μισή σάλτσα. Στη συνέχεια, βάλτε το τηγανισμένο κοτόπουλο με κρεμμύδια και ρίξτε το υπόλοιπο της σάλτσας.

Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα θερμαινόμενο φούρνο 180 ° και ψήστε για 25-30 λεπτά. Στολίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

via

xrysessyntages.gr

Διαφήμιση