Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Zυμάρι απο κουνουπίδι το κουνουπίδι μπορεί να γίνει ωραιότατο ζυμαράκι, για να κάνετε πίτσα, ψωμάκια, κεφτεδάκια! είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τα αλεύρια και τα σιτηρά, γενικά. εγώ το έκανα βάση για πίτσα. δεν μοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ με κουνουπίδι στη γεύση!!! ούτε καν μυρίζει. η υφή μοιάζει σαν ομελέτα. μπορεί να είναι ολίγον μπελαλίδικο αλλά αξίζει […]

Διαφήμιση

Zυμάρι απο κουνουπίδι
το κουνουπίδι μπορεί να γίνει ωραιότατο ζυμαράκι, για να κάνετε πίτσα, ψωμάκια, κεφτεδάκια!
είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τα αλεύρια και τα σιτηρά, γενικά.

εγώ το έκανα βάση για πίτσα. δεν μοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ με κουνουπίδι στη γεύση!!! ούτε καν μυρίζει. η υφή μοιάζει σαν ομελέτα.
μπορεί να είναι ολίγον μπελαλίδικο αλλά αξίζει αν το δοκιμάσετε!
καθαρίζουμε το κουνουπίδι και ξεχωρίζουμε τα μπουκετάκια

το τρίβουμε στο μούλτι να γίνει σαν ρύζι, όχι τελείως σκόνη δηλαδή
το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό {αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε} ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει
σουρώνουμε το μείγμα σε μια τσατίλα, σαν να κάνουμε τυρί. το σφίγγουμε κ πιέζουμε μέχρι να βγει όλο το νερό. το αλευράκι μας είναι έτοιμο!

για να κάνω την πίτσα, απλά το ανακάτεψα με 1 αυγό για να δέσει. δεν γίνεται κανονικό ζυμάρι. μοιάζει σα σφιχτό σιμιγδαλένιο χαλβά!

Zυμάρι απο sprite
το σπράιτ αντικαθιστά το νερό η το γάλα….
παλιά έβαζα μόνο σπράιτ, πρόσφατα όμως διάβασα και το συμπλήρωμα νερού και όντως έχει καλύτερη υφή

1 τενεκεδακι sprite
1 τενεκεδακι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλέυρι {περίπου 1 κιλό}
μισό φλ τσαγιού ελαιόλαδο.

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό το αλάτι και τη μαγιά. αφήνουμε 15 λεπτά
Μετά ρίχνουμε την sprite και το λάδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι.Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό, ελαστικό.

Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση. Η δόση αυτή φτάνει για το ταψί της κουζίνας

Συμβουλές
Μια συμβουλή, αν θέλετε να πετύχετε το καλύτερο ζυμάρι έβερ, να εφοδιαστείτε με το μαγικό ταψάκι για πίτσες! είναι το στρόγγυλο με τις τρυπούλες στην βάση του. το κρίσμας γκιφτ μου και το εγκανίασα επιτέλους!{βλέπε παρακάτω}

Μεγάλο ρόλο παίζει και το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και ο τρόπος ψησίματος. Εκτός απ το ταψάκι με τις τρύπες, αλλιώς ψήνεται σε λαδωμένο ταψί αλλιώς σε χαρτί.
Ένας άλλος τρόπος, είναι να βάλουμε ανάποδα το ταψάκι στον φούρνο να κάψει μέχρι να ετοιμάσουμε το ζυμάρι, το λαδώσουμε ελαφρά και βάζουμε το ζυμάρι από πάνω! έτσι μοιάζει σαν πλάκα ψησίματος!

Επίσης και το υγρό που θα χρησιμοποιήσουμε αλλάζει εντελώς την υφή πχ νερό, γάλα, γάλα εβαπορέ, σπράιτ, μπύρα.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki