Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Γίνεται υπέροχο και πολύ νόστιμο, που αν δεν διαθέτουμε γάστρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. ΥΛΙΚΑ 1 ολόκληρο κοτόπουλο 1 κιλού 2 κουτ.σ. μουστάρδα  1 κουτ. γλ. πελτές τομάτας 1/2 ποτηράκια ελαιόλαδο 1 κουτ. σ. χυμός λεμονιού 1 σελίδα […]

Διαφήμιση

Γίνεται υπέροχο και πολύ νόστιμο, που αν δεν διαθέτουμε γάστρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο 1 κιλού
2 κουτ.σ. μουστάρδα 
1 κουτ. γλ. πελτές τομάτας
1/2 ποτηράκια ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. χυμός λεμονιού
1 σελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σ. μείγμα βοτάνων για κοτόπουλο (θυμάρι-θρούμπη-ρίγανη κλπ)
1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μέσα-έξω και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε 4 επιμέρους κομματάκια και τα τρυπάμε 1 κάτω από κάθε φτερούγα και τα υπόλοιπα στο εσωτερικό του κοτόπουλου.
  • Σε σέικερ χτυπάμε το λάδι με τη μουστάρδα, το λεμόνι και τον πελτέ και αλείφουμε παντού ομοιόμορφα το κοτόπουλο αλείφοντας το και από κάτω.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά και τα μπαχάρια φτιάχνοντας ένα μείγμα και πασπαλίζουμε με το χέρι μας το κοτόπουλο να φτάσουν παντού τα καρυκεύματα. 
  • Τυλίγουμε το κοτόπουλο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το δενουμε με σπάγκο σε πακέτο. Το βάζουμε σε ταψί γάστρας που πρώτα έχουμε ρίξει 1 δάχτυλο νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς των αντιστάσεων για 1 1/2 ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ξετυλίγουμε από το χαρτί. Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να πάρει χρώμα από την πάνω πλευρά. Γυρίζουμε κι από την κάτω πλευρά να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Ενδιάμεσα περιχύνουμε με τα ζουμάκια που βγάζει το φαγητό ώστε να μη μας στεγνώσει. Προς το τέλος κάνουμε το ίδιο κι από την πάνω πλευρά αλείφοντάς το με το ζουμί προκειμένου να κάνει ωραία κρούστα.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τρυπήσουμε με πιρούνι και ΔΕ βγάζει ροζ υγρά ενώ παράλληλα θα είναι τραγανή η κρούστα.
  • Εάν μας αρέσει ρίχνουμε στο ταψί πατάτες κυδωνατες αρτισμένες και τις ανακατεύουμε με τα υγρά του ταψιού να μαγειρευτούν παρέα και να μειώσουν όλα μαζί!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο lixoudiesmarifanis