Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά:
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του η για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπεικιν παουτερ, το βάζουμε οποίο αλεύρι και να χρησιμοποιήσουμε
3 αυγά
50 ml ηλιέλαιο
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη στεβιας η κρυσταλλική
1 κ.σ ζάχαρη επιπλέον για την φόρμα
100 γρ. χυμό μανταρίνιου και ξύσμα απο ενα μανταρίνι
12-15 μανταρίνια κλιμεντινες καθαρισμένες από την φλούδα τους και ολόκληρες
Θέλουμε κλιμεντινες για να μην έχουν κουκούτσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο αέρα στους 180C βαθμούς.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ ανάμειξης την ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα πολύ καλά να γίνουν σαν κρέμα.

Προσθέτουμε την βανίλια, το λάδι και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε.

Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέσα στη ζύμη λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν το μείγμα του κέικ.

Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπομενη βάση 20cm καλύπτουμε τον πάτο με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε μια κ.σ ζάχαρη.

Προσθέτουμε τώρα τις κλιμεντινες ολόκληρες στη φόρμα μέχρι να την καλύψουμε.

Ρίχνουμε πάνω στις κλιμεντινες την ζύμη και ψήνουμε στους 180C βαθμούς για 50′ λεπτά περίπου.

Πριν το βγάλουμε το δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί με ένα ξυλάκι από σουβλάκι.

Το αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει και μετά το ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.

Το διακοσμούμε με φέτες από μανταρίνια και πορτοκάλια.

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”