Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα σοκολατένιο κέικ, το οποίο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, δοκιμάστε αυτή την συνταγή. Θα σας αρέσει πολύ!

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

300 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια αμύγδαλα ή φουντούκια
2 κουταλάκια baking powder
1 δόση αλάτι
50 γραμμάρια κακάο μαγειρικής
80 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτας
250 γραμμάρια ρευστή σοκολάτα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα ψησίματος περίπου 28 εκατοστών και την αλευρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος φόρμας που θέλουμε, αλλά τότε ο χρόνος ψησίματος θα πρέπει να προσαρμοστεί αντίστοιχα. Προθερμαίνουνε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε διαμόρφωση θέρμανσης στο κάτω μέρος του φούρνου.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα αυτό να αποκτήσει μία αφρώδη μορφή, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το baking powder, το αλάτι, το κακάο μαγειρικής, το ξύσμα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε. Έτσι έχουμε έτοιμη την ζύμη μας.
Αδειάζουμε την ζύμη στην φόρμα που ήδη έχουμε προετοιμάσει και ψήνουμε για περίπου 50 έως 60 λεπτά. Δοκιμάζουμε το σωστό ψήσιμο με ένα καλαμάκι, το γλυκό θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε λίγο υγρό στο εσωτερικό του. Αφού το αφήσουμε κατόπιν να κρυώσει το αφήνουμε να πέσει από την φόρμα και το περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα.
Τα γλυκά μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο! Κάτι γρήγορο και νόστιμο για όλες τις ώρες!
Επόμενο άρθροΚυπριακό Χριστουγεννιάτικο κέικ και είναι πραγματικά πεντανόστιμο