Ζουμερό κέικ.. που η σοκολάτα ξεχύνεται από μέσα σαν λάβα
Connect with us

Γλυκα

Ζουμερό κέικ.. που η σοκολάτα ξεχύνεται από μέσα σαν λάβα

Γι αυτό το γλυκό τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… απλά ετοιμάστε το και απολαύστε το! Υλικά 375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT 200γρ. βούτυρο 1φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 αυγά   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν […]

Γι αυτό το γλυκό τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… απλά ετοιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά

Διαφήμιση
  • 375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μίγμα. Κατόπιν ρίξτε και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών.

Εν τω μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα τεφάλ το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.

Βουτυρώστε καλά μία φόρμα και ρίξτε μέσα το μίγμα.Προθερμάνετε το φούρνο στους 2500C για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς!

Διαφήμιση

Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό). Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.Κόψτε το παρουσία των ενδιαφερομένων!

Tip:

  • Για την επιτυχία του συγκεκριμένου γλυκού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίτευξη θερμοκρασίας 250οC. Γι’ αυτό όταν το φτιάξετε για πρώτη φορά ετοιμάστε πρώτα το κέικ, στη συνέχεια ανάψτε το φούρνο σας, περιμένετε μισή ώρα και μετά ψήστε το.
  • Αν ο φούρνος μείνει περισσότερη ώρα ανοικτός η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο κάτι το οποίο δεν θέλουμε. Αργότερα όταν θα έχετε αποκτήσει την πείρα θα ανάβετε πρώτα τον φούρνο και κατά τη διάρκεια της μισής ώρας αναμονής θα ετοιμάζετε το μίγμα. Έτσι δεν θα χάνετε καθόλου χρόνο.
  • Ο χρόνος ψησίματος είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας επιτυχίας. Ψήσιμο πέραν των 9 λεπτών θα στερεοποιήσει τη σοκολάτα, οπότε και θα χαθεί η «λάβα».-      Η θεία Καίτη χρησιμοποιεί φόρμα με τρύπα στη μέση και θεωρώ ότι είναι καλύτερη τόσο εμφανισιακά όταν κόβεται το κέικ, όσο και πρακτικά, γιατί δε χύνεται έτσι τελείως η σοκολάτα εξαρχής.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : yumm

Διαφήμιση
×
Μελιτζάνες και πατάτες φούρνου, σαν πιτσάκια!