Τέλεια συνταγή για πορτοκαλόπιτα! Ζουμερή και αφράτη ! Θα τιμηθεί δεόντως στο τραπέζι σας!

Υλικά

1 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 1/2 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 μπέκιν πάουντερ
4 αυγά
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
1 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
3 κούπες τσαγιού νερό
5 κούπες τσαγιού ζάχαρη

Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια, το μπέικιν, και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι για τρία λεπτά ,σταματάμε το χτύπημα , προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Διαφήμιση

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 32 εκ. και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς .Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.
Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και αφήνουμε για απορροφηθεί από το γλυκό.