Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Alexandropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο 1 1/2 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Alexandropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
Ξύσμα και χυμό από 6 μανταρίνια (προτείνω να το υπολογίσετε με το μάτι! εγώ έβαλα 4 γιατί είναι λίγο μεγάλα τα δικά μας)
Φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Ξύσμα από τα μανταρίνια και τον χυμό!
(Τον χυμό και το ξύσμα τα χωρίζω… Δηλαδή από τον χυμό που έχω στύψει στο μείγμα βάζω ένα ποτηράκι του κρασιού και μια κουταλιά από το ξύσμα…το υπόλοιπο το ρίχνω στο σιρόπι!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βράζω το σιρόπι για 2-3 λεπτά.
Κόβω τα φύλλα τα ανακατεύω να στεγνώσουν και έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά με την ζάχαρη, αφού αφρατέψουν ρίχνω το σπορέλαιο,το γιαούρτι, το μπέικιν,το ξύσμα και τον χυμό.

Ρίχνω σιγά σιγά τα φύλλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύω να βραχούν όλα!
Ψήνω στους 180°C για περίπου 30′-35′ μέχρι να γίνει χρυσή η πίτα.
Ξεφουρνίζω και ρίχνω το κρύο σιρόπι!!

Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Alexandropoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.