Συνταγές
Απίθανη σοκολατόπιτα, γευστικότατη και λαχταριστή.. άλλη πιο ζουμερή δεν υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
4 κσ. ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κσ. κακάο
( σε ποτήρι του νερού οι μετρήσεις)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη ν’ αφρατέψουν, ρίχνουμε εναλλάξ γάλα – ηλιέλαιο. Στη συνέχεια αφού έχουμε ανακατέψει αλεύρι + μπέικιν + κακάο + βανίλιες τα ρίχνουμε στο μίγμα σιγά σιγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ( 28 άρι), ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25′ περίπου.
Σιρόπι:
Βράζουμε 2 ποτήρια (του νερού) νερό, 2 ποτήρια (του νερού) ζάχαρη, 50 γρ. κουβερτούρα, το χυμό από 1/2 λεμόνι, για 3′ απ’ το σημείο βρασμού.
Αφήνουμε το σιρόπι εκτός φωτιάς για 5′ περίπου και όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα σιροπιάζουμε αμέσως.
Αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσσο:
Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος.
Τεμαχίζουμε 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα και την ρίχνουμε μέσα στην ζέστη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει( εκτός φωτιάς). Προσθέτουμε 1κσ. βιτάμ και ξανά ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, ανακατεύοντάς το και μετά το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ζουμερή αφράτη και σίγουρα πεντανόστιμη σοκολατόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Βιτάμ
2 ποτήρια ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας κακαο
10 κουταλιές σούπας νερο
3κουταλιες σούπας κονιακ
1κουταλια σούπας λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σ ένα κατσαρολακι τα υλικά ώσπου να γίνουν ένα μίγμα. Από αυτό κρατάμε 1 ποτήρι απ το μίγμα
Χτυπάμε 5 Κρόκους και το άσπραδια μαρεγκα. Κατεβάζουμε το μίγμα απ τη φωτιά και προσθέτουμε 2 φλ . αλεύρι 1 μπεικιν, τους Κρόκους και τέλος τη μαρεγκα .
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς και όταν το βγάλουμε απ το φούρνο χαράσουμε και περιχυνουμε με το μίγμα που κρατησαμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.