Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ γάλα 3,5% λιπαρά 1000 ml ζάχαρη 190 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 200 ml Lila Pause 8 τμχ γάλα σκόνη 40 γρ. δεξτρόζη 30 γρ. γκουάρ 5 γρ. Εκτέλεση Τα υλικά αναμειγνύονται καλά και μεταφέρονται είτε στο ψυγείο είτε στον παστεριωτή προκειμένου να συντελεστεί η διαδικασία της ωρίμανσης στους 4° C, η οποία διαρκεί γύρω […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

γάλα 3,5% λιπαρά 1000 ml
ζάχαρη 190 γρ.
κρέμα γάλακτος 35% 200 ml
Lila Pause 8 τμχ
γάλα σκόνη 40 γρ.
δεξτρόζη 30 γρ.
γκουάρ 5 γρ.

Εκτέλεση

  1. Τα υλικά αναμειγνύονται καλά και μεταφέρονται είτε στο ψυγείο είτε στον παστεριωτή προκειμένου να συντελεστεί η διαδικασία της ωρίμανσης στους 4° C, η οποία διαρκεί γύρω στις 12 ώρες.
  2. Ακολουθεί το στάδιο της παστερίωσης, όπου η θερμοκρασία φτάνει γύρω στους 85° C και στη συνέχεια ψύχεται. Στη συνέχεια το μείγμα μεταφέρεται στην παγωτομηχανή.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, το παγωτό μπαίνει στην μπασίνα εναλλάξ με στρώσεις σπασμένων κομματιών Lila Pause και χειροποίητης μαρμελάδας φράουλα.

Ευχαριστούμε τον pastry chef κ. Νερολαδάκη και τον τεχνολόγο τροφίμων κ. Ορεστίδη για την επιμέλεια της συνταγής.

Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος

forummagazines