Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor ΥΛΙΚΑ 500 γρ χυλοπίτες 15 φέτες μπέικον 200 γρ τυρί ρεγκάτο 300 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

ΥΛΙΚΑ

500 γρ χυλοπίτες
15 φέτες μπέικον
200 γρ τυρί ρεγκάτο
300 γρ τυρί γκούντα
600 ml κρέμα γάλακτος (3 μικρές συσκευασίες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι μπόλικο και βάζουμε τις χυλοπίτες μας να βράσουνε για 8-9 λεπτά. Σταδιακά τις ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα χωρίς νερό. (Δεν χρειάζεται να βάλουμε λάδι η βούτυρο)

Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνουμε το μπέικον για να το τσιγαρίσουμε σε μέτρια φωτιά. Ένα από τα μυστικά για να πετύχει το σουφλέ είναι να τσιγαριστεί καλά το μπέικον. Για αυτό το ανακατεύουμε συνεχώς.

Στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες, ρίχνουμε κάποια ποσότητα τυρί ρεγκάτο (όχι πάρα πολύ – 2 χούφτες), λίγο πιπέρι, λίγο αλάτι και τέλος προσθέτουμε το τσιγαρισμένο μπέικον, όπως είναι από το τηγάνι μαζί με το λάδι του. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να πάνε παντού το μπέικον, το πιπέρι κλπ.

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το μισό περιεχόμενο της κατσαρόλας περίπου. Ρίχνουμε λίγο τυρί γκούντα να πάει παντού. Και έπειτα ρίχνουμε το άλλο μισό περιεχόμενο της κατσαρόλας. Το απλώνουμε να πάει σε όλο το πυρέξ. Τέλος, ρίχνουμε τα τυριά. Πρώτα προσθέτουμε το υπόλοιπο γκούντα, και τέλος το ρεγκάτο. Θέλουμε τα τυριά να καλύψουν όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Το ρεγκάτο το βάζουμε τελευταίο γιατί κάνει καλύτερη κρούστα.

Αφού έχουμε ρίξει τα τυριά, ρίχνουμε και τις κρέμες γάλακτος να πάνε παντού και το σουφλέ μας είναι έτοιμο!

Τοποθετούμε στο φούρνο, στο αερόθερμο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Θέλουμε να πάρει χρώμα η κρούστα από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor