Εύκολο ρυζόγαλο με γάλα light και στέβια - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Εύκολο ρυζόγαλο με γάλα light και στέβια

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικά:
200 γρ. ρύζι γλασέ
4 φλιτζάνια νερό
1 πρέζα αλάτι
970 ml γάλα light 1,5% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας
60 γρ. Κορν φλαουρ
1 βανίλια
Κανέλα Κευλανης

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να εχει ψηθεί το ρύζι.

Προσοχή είμαστε συνεχώς από πάνω και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.

Εφόσον έχει ψηθεί το ρύζι αραιώνουν το κορν φλαουρ σε γάλα η λίγο νερό και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι.

Ανακατεύουμε πάντα ζωηρά και μόλις αρχίσει να πήζει κλείνουμε το μάτι.

Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα Κευλανης και λίγο γλυκό κουταλιού άν σας αρέσει.

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από

δημοφιλη