Google Translate EnglishGermanGreek
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο
  • ένα αυγό
  • δυο κουταλιές γάλα
  • δυο κουταλιές πάστα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ένα ματσάκι μαιντανό
Για το “ντύσιμο”
  • ένα φύλλο σφολιάτας
  • 4 κουταλάκια μουστάρδα
  • 4 κουταλάκια κέτσαπ
  • λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να απορροφήσει το άρωμα από τα μυρωδικά.
Πλάθουμε έπειτα 4 μεγάλα μπιφτέκια.
Ανοίγουμε το φύλλο τη σφολιάτα αρκετά λεπτό και το κόβουμε στα τέσσερα. Βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου ένα κουταλάκι μουστάρδα και ένα κουταλάκι κέτσαπ, τοποθετούμε απάνω το μπιφτέκι και κλείνουμε σε πακετάκι.
Λαδώνουμε μια στάλα την κορφή και πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ως να ροδίσει η κρούστα, το μπιφτέκι στο εσωτερικό παραμένει ζουμερό και πεντανόστιμο!
Διαφήμιση

Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα εποχής.