Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Διαλεκτη Γκαζεπη – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες κ”. ΥΛΙΚΑ 35 σύκα… 1200γρ.ζαχ. 2 κουταλιές μεγάλες γλυκόζη 2 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Διαλεκτη Γκαζεπη – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες κ”.

ΥΛΙΚΑ
35 σύκα…
1200γρ.ζαχ.
2 κουταλιές μεγάλες γλυκόζη
2 βαλινιες
2 φύλλα αμπαροριζας
Χυμό από μισό λεμόνι
Κ 4_5 καρφακια γαρίφαλο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα σύκα κ τα κάνω μια τρυπουλα από κάτω.Τα ζεματαω τρεις φορές σε άφθονο νερό ,την κάθε φορά από 10 λεπτά…από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός…

βάζοντας κάθε φορά μια μυτούλα στο κουταλάκι του γλυκού λίγο ξινό( σκόνη) Τα βγάζουμε τα αφήνουμε πάνω στο τρυπητό τα κρυώσουν.Μετα τα στηβω καλά…προσεχτικά να μη διαλύσουν .

Βάζω 8 ποτήρια νερό κ τη ζάχαρη κ βράζω το σιρόπι για 10 λεπτά.Προσθετω τα σύκα,κ αφήνω να βράσουν γ μισή ώρα.Βαζω τη γλυκόζη,τις βανιλιες,βράζω πάλι…για 10 λεπτά,κ σβήνω το μάτι.

Το δένω την άλλη μέρα προσθέτοντας κ τα φύλλα αμπαροριζας!!!Τα δικά μου είναι από τρεις διαφορετικές συκιές!!! Ηρεμα,άγρια, κλ! κ ( μαισια) τα μεγάλα!!!

Στα άγρια όταν τα εστηψα έβαλα κάτω από την τρύπα κ αμύγδαλα… Όπως κ στα μαισια…στα υπόλοιπα έριξα μέσα!!!

Η Συνταγή είναι της κ. Διαλεκτη Γκαζεπη “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες κ”.

Διαφήμιση