Πλένουμε τα λεμόνια και κόβουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας. Βάζουμε τις φλούδες σε βάζο μαζί με το οινόπνευμα για 15 ημέρες. Όταν περάσει το χρονικό αυτό διάστημα, ετοιμάζουμε το σιρόπι που το βράζουμε για 5´ λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φλούδες και ενώνουμε το κρύο σιρόπι με το στραγγισμένο οινόπνευμα. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στην κατάψυξη.

10 ακέρωτα λεμόνια
1 λίτρο άσπρο οινόπνευμα 90ο
900 γρ. ζάχαρη
1,5 λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Διαφήμιση

Πηγή: Από το βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου, «Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», έκδ. Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ λεμόνι με Λαχταριστό γλάσο λεμονιού
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη Σουηδική σαλάτα με κόκκινο λάχανο. Υγιεινή, θρεπτική, γιορτινή και απολαυστική!