Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά • 5 ασπράδια αυγού • 5 κρόκους αυγού • 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε • 1, 5 φλυτζάνι αλεύρι • […]

Διαφήμιση

Υλικά
• 5 ασπράδια αυγού
• 5 κρόκους αυγού
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε
• 1, 5 φλυτζάνι αλεύρι
• 1 βανίλια
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 1 λίτρο γάλα

Για τη καραμέλα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
• 200 ml κρέμα γάλακτος

Από πάνω

• Λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε.

3. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.

5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.
6. Βάζουμε τη ζάχαρη σε σκεύος σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και στο τέλος τη κρέμα γάλακτος.

7. Μεταφέρετε τη καραμέλα σε άλλο δοχείο και αφήνετε να κρυώσει.
8. Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε.

9. Ρίχνουμε το κρύο γάλα πάνω από το κέικ να υγρανθεί.
10. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

11. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα καραμέλας.
12. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και διακοσμούμε.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ