Εύκολο και οικονομικό ρολό μαρμελάδας
Connect with us

Συνταγές

Εύκολο και οικονομικό ρολό μαρμελάδας

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από roulasmera

Διαφήμιση

Υλικά
3 αυγά ολόκληρα ή 3 – 4 ασπράδια που περίσεψαν από κάποια άλλη συνταγή (εγώ έβαλα μόνο ασπράδια)
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι ή περγαμόντο
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κ.σ. ζεστό γάλα
1/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα μαρμελάδα από κόκκινα κορόμηλα)
ζαχαρωμένα αστεράκια για το στόλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να πήξουν. Ρίχνουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και μετά το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας ελαφρά και τελευταίο το γάλα.

Σε ορθογώνιο ρηχό ταψί 40Χ28 εκ. στρώνουμε μια κόλα ψησίματος (λαδόχαρτο, αντικολλητικό χαρτί), βουτυρώνουμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με σπάτουλα με ελαφριές κινήσεις.

Διαφήμιση

Αν το ταψί μας είναι μεγαλύτερο φροντίζουμε να μη καλυφθεί όλο αλλά περίπου τα 2/3.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας), μόλις χρυσίσει ελαφρώς είναι έτοιμο (προσοχή δεν πρέπει να ψηθεί υπερβολικά γιατί θα ξεραθεί και δεν θα διπλώνεται.

Βγάζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μια μεγάλη πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με τη μισή ζάχαρη άχνη.

Αφαιρούμε το χαρτί και τυλίγουμε σε ρολό από τη στενότερη πλευρά παίρνοντας μέσα και την πετσέτα και το αφήνουμε έτσι περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

( Αν η διαδικασία αυτή φαίνεται δύσκολη κάνουμε κάτι πιο απλό… Αφού ψηθεί αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και διπλώνουμε σε ρολό όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί, αφού πρώτα πασπαλίσουμε το παντεσπανι από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Αφήνουμε πάλι 10-15 λεπτά και η συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ξετυλίγουμε με προσοχή και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα που θέλουμε, ξανατυλίγουμε (τώρα χωρίς την πετσέτα και χωρίς το χαρτί). Το βάζουμε σε δίσκο και κόβουμε τις άκρες, που συνήθως είναι ξεροψημένες.

Κοσκινίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη από πάνω και σκορπάμε τα αστεράκια.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από roulasmera

Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα νόστιμο και εύκολο σνακ για το ταξίδι αλλά και την παραλία
Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί,χωρίς βρώμη
Καρύδια με μέλι: «Θαυματουργή» φυσική θεραπεία – 6 λόγοι που είναι απαραίτητα για την υγεία σας
Υπέροχο μαμαδίστικο γλυκό - Είναι τόσο απλό... τόσο εύκολο...τόσο δροσερό
Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα από τη Μαριαλένα Τερζή γεμάτο με τα αρώματα της Ανατολής
Πεντανόστιμη Φανουρόπιτα με 7 υλικά, σκέτη ευλογία!
Το πιο σοκολατένιο και εύκολο γλυκό ταψιού είναι αυτό..
Τηγανίτες για τη θάλασσα σκέτος αφρός
Διαχρονικό παραδοσιακό κέικ - πολύ γευστικό
Πατατοκεφτέδες

Συνταγες

×
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας (Νόστιμη και μυρωδάτη)!