Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 1 φλ. […]

Διαφήμιση

Υλικά:
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι

250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα

1 βανίλια

1 κ.τ.σ. λευκό ξίδι

1 πρέζα αλάτι

λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξίδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3. Ακολούθως ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.

5. Ελέγχουμε το ψήσιμο τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο.

6. Αν μας αρέσει γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

*Η συνταγή ανήκει στην κα Μαρούλα Ευριπίδου.

ΠΗΓΗ