Εύκολο και δροσερό γλυκό!!
Connect with us

Γλυκα

Εύκολο και δροσερό γλυκό!!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση

Υλικά

-1 κομπόστα ροδάκινο (6 ροδάκινα) 825γρ.
-1 κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ
-500ml φρέσκο γάλα
-2 φάκελα ζελέ ανανά (2×100γρ)
-1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο(100γρ)
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ. Για να γίνει αυτό, θα ρίξουμε σε ένα μπώλ τα δύο φάκελα του ζελέ και θα προσθέσουμε και 450 γρ. ζεστό νερό. Θα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα έως ότου η σκόνη του ζελέ να λιώσει καλά. Κατόπιν θα προσθέσουμε και 450 γρ. κρύο νερό και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα.

Το ζελέ είναι ουσιαστικά έτοιμο. Θα βάλουμε το μπωλ στο ψυγείο στη συντήρηση ώστε να κρυώσει καλά, αλλά όχι να παγώσει.

Διαφήμιση

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε σκόνη τα μπισκότα πτι μπερ με τη βοήθεια του Multi. Τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια και τα θρυμματίζουμε στο multi. Στη συνέχεια θα ρίξουμε μέσα στο δοχείο του multi το λιωμένο βούτυρο και θα ξαναχτυπήσουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Κατόπιν, θα πάρουμε ένα πυρέξ περίπου 24Χ30 εκατοστών και αδειάζουμε το περιεχόμενο του multi. Αφού το αδειάσουμε, θα το απλώσουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ και με ένα κουτάλι ή με ένα ποτήρι θα το πατήσουμε να στερεοποιηθεί καλά.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε την κρέμα.
Σε ένα μπώλ θα αδειάσουμε τα 500 γρ. γάλακτος και θα προσθέσουμε την κρέμα μπαβαρουάζ. Αντί για αυτή την κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Θα χτυπήσουμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά έως ότου η κρέμα μας να είναι έτοιμη.
Με μία μεγάλη κουτάλα, θα ρίξουμε σε αυτό το μπωλ, κάτι λιγότερο από το μισό ζελέ που είχαμε βάλει στο ψυγείο και θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα με το μίξερ.

Στο πυρέξ τώρα, θα αδειάσουμε το μπωλ με την κρέμα ομοιόμορφα και θα το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά ή και περισσότερο ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Παίρνουμε τώρα τα κομμάτια της κομπόστας από την κονσέρβα και τα τοποθετούμε επάνω στην κρέμα στο πυρέξ σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.
Αφού γεμίσουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την κομπόστα, θα αδειάσουμε με μία κουτάλα και τον υπόλοιπο κρύο ζελέ στο πυρέξ ομοιόμορφα και θα το βάλουμε στην κατάψυξη, έως ότου σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ. Συνήθως απαιτείται ένας χρόνος περίπου 3 έως 4 ώρες.

Μετά από αυτόν τον χρόνο, το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!