Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

Δεν υπάρχει η γεύση του -ιδανικό και για τούρτα σε γενέθλια θα ξετρελαθούν όλοι

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
1 κυπελάκι βιτάμ
4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία φόρμα -τσέρκι -στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίση όλη η βάση επιφάνεια -κρατάμε ένα για στόλισμα-

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κορν φλάουρ το οποί έχουμε διαλύσει στο 1 φλιτζάνι γάλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ολο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν -αν χρειαστεί βάλτε το λίγο επάνω στο ζεστό μάτι .-Αν δεν λιώνουν –

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα μπισκότα το στρώνουμε ομοιόμορφα το σκεπάζουμε με μεμβράνη νάυλον κουζίνας και σε 15 λεπτά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 1 ώρα.

Μετά την 1 ώρα χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει καλά περίπου 10 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε και την βανίλια και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε πιο ελαφριά να ομογενοποιηθούν .

Διαφήμιση

Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω από την σοκολάτα την στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά -όχι κατάψυξη -Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα όλη νύχτα -λογικά θέλει 3 ώρες τουλάχιστον .

Στόλισμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας γάλα και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας Μερέντα ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ρευστή σοκολάτα.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα να κάνουμε σχέδια όπως μας αρέσει κι όπως βγούν.

Με το χέρι τρίβουμε και το ένα μπισκότο που κρατήσαμε σε όλη την επιφάνεια και ..ετοιμοοο

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”