Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με σφολιάτα - πετυχαίνει και με στέβια
Connect with us

Γλυκα

Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με σφολιάτα – πετυχαίνει και με στέβια

Η Συνταγή είναι της κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ” Υλικά 1 συσκευασία φυλλα σφολιάτας Famiglia Di Pasta 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 κρέμα morfat 1 συσκευασία ανθός αραβοσίτου Γιώτης των 160 γραμμαρίων βανίλια 3 βανιλλίνες 200 γρ. στέβια κρυσταλλική Εκτέλεση Παίρνεις την σφολιάτα, την ξετυλίγεις, και κόβεις πάνω στις γραμμές που ήταν διπλωμένη. Έτσι […]

Η Συνταγή είναι της κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

Διαφήμιση

Υλικά
1 συσκευασία φυλλα σφολιάτας Famiglia Di Pasta
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κρέμα morfat
1 συσκευασία ανθός αραβοσίτου Γιώτης των 160 γραμμαρίων βανίλια
3 βανιλλίνες
200 γρ. στέβια κρυσταλλική

Εκτέλεση
Παίρνεις την σφολιάτα, την ξετυλίγεις, και κόβεις πάνω στις γραμμές που ήταν διπλωμένη. Έτσι ώστε τα κομμάτια να βγούνε ίσια. Κόβεις και μια κατά πλατός για να γίνουν ορθογώνια.

Σύνολο θα έχεις 16 κομμάτια. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζεις τα κομμάτια και τρύπας με ένα πιρούνι λίγο να μην παρά φουσκώσουν. Πιθανόν δε θα τα χωράει όλα μαζί θα ψήσεις σε δύο δόσεις ή σε δύο ταψιά με μια φουρνιά. Στους 170°C μέχρι να χρυσαφίσουν.

Παράλληλα κάνεις τις κρέμες. Από το ένα λίτρο γάλα κράτησε περίπου μισή κούπα. Το υπόλοιπο ρίξε το σε μια κατσαρόλα μαζί με μια βανιλλίνη, τα 130 γραμμάρια από την στέβια, το ανθός αραβοσίτου και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί. Έπειτα άναψε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Διαφήμιση

Για την κρέμα θα χτυπήσεις εκείνο το λίγο γάλα που είχες κρατήσει μέσα στην κούπα μαζί με την κρέμα μορφατ, την υπόλοιπη στέβια και τις δύο βανιλλίνες. Μέχρι να αφρατέψει. Βάλε στο ψυγείο, και περίμενε να κρυώσουν οι σφολιάτες και η κρέμα.

Μόλις γίνει αυτό συνέθεσε το γλυκό. Πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτα βάλε πρώτα την κρέμα βανίλια και αφού βάλεις άλλο ένα κομμάτι από πάνω πρόσθεσε και την σαντιγί με την μορφατ. Από πάνω μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις.

Να ξέρεις πως τα γλυκά που δεν περιέχουν ζάχαρη δεν κρατάνε τόσες μέρες. Πρέπει σε τρεις μέρες να έχει καταναλωθεί.

Η Συνταγή είναι της κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

Διαφήμιση