Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

  Υλικά: 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού λάδι 1 φλ. […]

Διαφήμιση

 

Υλικά:

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 φλ. τσαγιού τρούφα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο
  • 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ μαργαρίνη
  • 2 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
  • Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο

ΠΗΓΗ