Υλικά
Κέικ
5 αυγά.
– 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ·
– 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
– 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαριν απ

Κρέμα

Διαφήμιση

– 500 γρ. τυρί κρέμα
– Ξύσμα λεμονιού
– 200 gr ζάχαρη
– 200 γραμμάρια βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 βανίλια

Γλάσο

– 750 ml αεριούχα πορτοκαλάδα
-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 2 βανίλιες

Εκτέλεση
Κέικ
1. Χτυπάμε τα υλικά του κέικ στο μίξερ.
2. Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί 25 Χ35 cm και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Κρέμα τυριού
3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά το βιτάμ μέχρι να αφρατΕάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος και μία χούφτα σταφίδες.
4. Αφού κρυώσει το κέικ ρίχνουμε τη κρέμα τυριού και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γλάσο

5. Ζεσταίνουμε τη φάντα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνει κρέμα .
6. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και καλύψτε με το γλάσο το γλυκό.

Εάν θέλετε, απολαύστε το κέικ με σιρόπι (100 ml νερό και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς). Το ρίχνετε στο κέικ αφού πρώτα κρυώσει.

Credit:appetitno.net

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛαχματζούν με αραβικές πίτες Κόλαση!
Επόμενο άρθροΠώς θα πίνω πολύ νερό; 5 έξυπνοι τρόποι για να του δώσεις… γεύση!