Η Συνταγή είναι από κ. Αθηνά Παρασκευά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
5 πακέτα σαβαγιάρ από S/M (Εγώ έβαλα φρέσκα από το ζαχαροπλαστείο )
600 γρ Φιλαδέλφεια 3 ερμόλ
1,5 κιλό ζάχαρη 1 κακάο
600γρ ρευστή καραμέλα (από ζαχαροπλαστείο )
1 βιταμ πλάκα
8 ποτήρια νερό

Διαφήμιση

ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε το μισό κιλό ζάχαρη με το κακάο και το νερό, ίσ να βράσει

ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε τα ερμόλ με το άλλο μισό κιλό ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη

Μετά χτυπάμε τα Φιλαδέλφεια με το τελευταίο μισό κιλό ζάχαρη

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και μετά βάζουμε το βιτάμ το οποίο πρέπει να είναι ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι τα στρώνουμε κ από πάνω βάζουμε την κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε δεύτερη φορά . Το γλυκό σ αυτή την φάση πρέπει να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Την επόμενη του προσθέτουμε την καραμέλα όπως είναι ή την αραιώνουμε με ένα σφηνοπότηρο νερό με ελάχιστη ζάχαρη αφού το έχουμε ζεστάνει..

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αθηνά Παρασκευά “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΩραία συνταγή για κουραμπιέδες βουτύρου αστεράκια
Επόμενο άρθροΝόστιμο γλυκό κυδώνι με υπέροχο χρώμα και εμφάνιση