Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 600 γρ αλεύρι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι 1 κ.γ. αλάτι 1- 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζυμώνουμε τα υλικά μας (θα βρείτε παρακάτω αναλογίες, αλλά λογικά θα γίνεται και με άλλες συνταγές για ζύμη), και φτιάχνουμε 2 μπάλες τις οποίες αφήνουμε σκεπασμένες σε αλευρωμένο μπολ για 1/2 ώρα να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1- 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζυμώνουμε τα υλικά μας (θα βρείτε παρακάτω αναλογίες, αλλά λογικά θα γίνεται και με άλλες συνταγές για ζύμη), και φτιάχνουμε 2 μπάλες τις οποίες αφήνουμε σκεπασμένες σε αλευρωμένο μπολ για 1/2 ώρα να ξεκουραστούν.
    Ανοίγουμε σε φύλλο την μία μπάλα (δεν μ ας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πάχος).
  2. Σχεδιάζουμε με την μύτη του μαχαιριού 2 ομόκεντρους κύκλους και 8 ακτίνες που να ξεκινούν από την έξω πλευρά του μικρού κύκλου, όπως στην φωτογραφία. Μόνο τα σχεδιάζουμε, δεν κόβουμε.
  3. Αλείφουμε με μπόλικο λάδι όλο το φύλλο.
  4. Τώρα κόβουμε τα εξωτερικά κομμάτια ένα ένα.
  5. Τα τοποθετούμε πάνω στον εσωτερικό κύκλο. Αν είναι πολύ μεγαλύτερα μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση.
  6. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα 8 φυλλαράκια της δεύτερης σειράς να καλύψουν την μπάλα μας.
  7. Αν χρειαστεί τα τραβάμε λίγο.
  8. Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μπάλα και τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες αλλά όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.
  9. Ανοίγουμε το φύλλο και πάλι δεν μας ενδιαφέρει το πάχος καθώς περιλαμβάνει μέσα τουλάχιστον άλλα 17 φύλλα. Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί μας με τις άκρες να προεξέχουν.
  10. Βάζουμε την γεμιση κανονικά.
  11. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο, σκεπάζουμε την πίτα μας και τυλίγουμε τις περισσευούμενες άκρες μεταξύ τους.
  12. Λαδώνουμε την πίτα από πάνω, τη χαράζουμε και είναι έτοιμη για ψήσιμο. Όταν ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμη. Όταν την κόψετε θα δείτε ότι έχει μέσα φυλλαράκια φυλλαράκια όπως τα φύλλα που παίρνουμε έτοιμα, ενώ είναι ακόμη πιο εύκολη διαδικασία από ό,τι με τα έτοιμα γιατί γλυτώνεις το λάδωμα σε κάθε φυλλαράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποίησα τα παραπάνω υλικά και άνοιξε πανεύκολα το φύλλο

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : cookpad

Διαφήμιση