Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ουρανία Καρδάμη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές” Υλικά 500 γραμμ ζάχαρη άχνη 750 γραμμ μπισκότα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ουρανία Καρδάμη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Υλικά
500 γραμμ ζάχαρη άχνη
750 γραμμ μπισκότα μπτι μπερ
1 κουτί κακάο
5 βανίλιες
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Λίγο κονιάκ
2 Βιτάμ.

Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μια λεκάνη μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ σε κομμάτια μαζί με την ζάχαρη και το κακαο να λιώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, της βανίλιες και το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στα σπασμένα μπισκότα ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου το μείγμα το χωρίζουμε σε δύο λαδοκολλες και το ανοίγουμε φύλλο με την βοήθεια μιας λαδόκολλας από επάνω απλώνουμε με τα χέρια να το κάνουμε όσο μπορούμε τετράγωνο, όταν είναι έτοιμο στο κέντρο βάζουμε την κρέμα βανιλια.

Αν θέλουμε στην κρέμα προσθέτουμε μπισκότα ορεο ή κεράσι γλυκό (κ. λ. π)

Κρέμα βανιλια
2 κουτιά ερμολ ή Μορφατ
1.1/2 γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ μικρό

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσου το το φύλλο από σοκολάτα.

Χτυπάμε το ερμολ μέχρι να αφρατεψει ρίχνουμε το ζαχαρούχο το εβαπορέ της βανίλιες και χτυπάμε καλά, βαζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το σοκολατένιο φύλλο.

Η Συνταγή είναι από κ. Ουρανία Καρδάμη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”