Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Είναι πολύ γρήγορη και με αυτήν την συνταγή φτιάχνεις την πιο γευστική τούρτα ψυγείου.. Υλικά για το κέικ 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα 140 γρ. ‏δημητριακά ρυζιού 3/4 του φλ. ‏ζαχαρούχο γάλα 6 φύλλα ‏ζελατίνη (που την έχετε μαλακώσει σε νερό) 2 1/4 του φλ. ‏τυρί κρέμα 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας 2 1/2 φλ. ‏κρέμα […]

Διαφήμιση

Είναι πολύ γρήγορη και με αυτήν την συνταγή φτιάχνεις την πιο γευστική τούρτα ψυγείου..

Υλικά για το κέικ

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 140 γρ. ‏δημητριακά ρυζιού
  • 3/4 του φλ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 6 φύλλα ‏ζελατίνη (που την έχετε μαλακώσει σε νερό)
  • 2 1/4 του φλ. ‏τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος (όσο πιο κρύα γίνεται για να χτυπηθεί πιο εύκολα)
  • ‏κομμάτια από την αγαπημένη σας σοκολάτα

Εκτέλεση

1. Ξεκινάτε λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει την βάση του μπολ. Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα. Αφήνετε τη βάση να παγώσει ώσπου να σκληρύνει.

2. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα κι έπειτα διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε αυτό. Έπειτα προσθέτετε το τυρί κρέμα,τη βανίλια, και το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί ( μη χτυπήσετε για πολύ αλλιώς θα γίνει βούτυρο) .Τέλος, ενσωματώστε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στο μείγμα με την κρέμα.

4. Προσθέστε το μείγμα σας στην παγωμένη βάση σας και αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις το μείγμα έχει παγώσει παίρνοντας την υφή της μους προσεκτικά το ξεφορμάρετε από την φόρμα σας.

5. Σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με δημητριακά ρυζιού.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο “foodmaniacs