Φτιάξε την ευκολότερη τούρτα φράουλα βήμα-βήμα - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Συνταγές

Φτιάξε την ευκολότερη τούρτα φράουλα βήμα-βήμα

Η Συνταγή ειναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-300gr μπισκότα digestive
-80gr βούτυρο
-330ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-100gr σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα
-200ml κρέμα γάλακτος
-200gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο για το στόλισμα
-150gr φρέσκες φράουλες
-2 σοκολάτες με γεύση φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη βάση. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε στο μίξερ, ανακατεύουμε έως ότου θρυμματιστούν καλά και κατόπιν προσθέτουμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Η βάση είναι έτοιμη.

Σε μία φόρμα 26 εκατοστών αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ και με ένα κουτάλι ή ένα ποτήρι πατάμε τα μπισκότα ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλη τη φόρμα. Βάζουμε τώρα τη φόρμα στη συντήρηση έως ότου φτιάξουμε την πρώτη κρέμα.

Από τα 330 γραμμάρια κρέμας γάλακτος, χρησιμοποιούμε τα 230 γρ. για τη σαντιγύ και τα υπόλοιπα 100 για να διαλύσουμε τη σοκολάτα.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 100 γραμμάρια κρέμας και τη ζεσταίνουμε.

Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπώλ τα 230 γραμμάρια της κρέμας ώστε να φτιάξουμε τη σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αφού η κρέμα γάλακτος των 100 γραμμαρίων έχει ζεσταθεί στην κατσαρόλα, βάζουμε σε ένα μικρό μπωλ τα κουφέτα της φράουλας, και ρίχνουμε την ζεστή κρέμα. Μετράμε μέχρι το 20 και ύστερα αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα κουφέτα με ένα κουτάλι έως ότου λιώσουν και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Παίρνουμε το μπώλ με τη σαντιγύ και ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με το μίξερ έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε τη κρέμα που έχουμε φτιάξει σε όλη την επιφάνεια της φόρμας και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο και πάμε να φτιάξουμε την γκανάζ σοκολάτας.

Σε ένα μπώλ σπάζουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 200 γραμμάρια κρέμας γάλακτος και αφού το ζεστάνουμε ρίχνουμε την κουβερτούρα. Μετράμε μέχρι το 20 και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με την μαρίζ έως ότου λιώσει η κουβερτούρα και έρθει οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε το μπώλ με την λιωμένη κουβερτούρα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.

Μετά από 2 περίπου ώρες βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι ξεκολάμε τη βάση της τούρτας από την άκρη της φόρμας, ανοίγουμε την φόρμα και απομακρύνουμε τη στεφάνη της.

Σπάζουμε τη σοκολάτα με γεύση φράουλας σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε γύρω γύρω από την τούρτα πιέζοντας τα. Απλώνουμε στην τούρτα κομμάτια φράουλας και η συνταγή μας είναι έτοιμη.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Συνταγή ειναι από το κανάλι Sotiria amor