Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ μπισκότα digestive
200 γρ καρυδια (τα έκοψα με το μαχαίρι)
250 γρ μαύρη σοκολατα
150 γρ βουτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γαλα
40 μλ ποτο ( εβαλα Tia Maria)
50 γρ κακάο αγλυκο
Βανίλια

Γκαναζ
200 μλ κρεμα γάλακτος
250 γρ μαύρη σοκολατα
100 γρ καρυδια τριμμένα
2 κ ποτο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ έσπασα τα μπισκότα με τα χέρια, εβαλα τα καρυδια κσι ανακάτωσα καλα.

Σε κατσαρολιτσα εβαλα το βουτυρο το ζαχαρούχο την σοκολατα το κακάο κσι την βανίλια σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία αλλά να μην βράση.

Τέλος το ποτο. Το ρίχνουμε στα μπισκότα ανακατεύοντας να ενωθούν. Το εβαλα σε Τσερκι 25 εκ, το έστρωσα καλα.

Ζέστανα την κρεμα γάλακτος, εβαλα την σοκολατα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία εβαλα το ποτο και λιγο καρυδι ψιλοτριμμενο ωςτε να φαινετε σαν την σοκολατα Ferrero .

Το έριξα επάνω στην τουρτα και εβαλα τριμμένα καρυδια, το εβαλα στο ψυγειο ολη νυχτα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες σιροπιαστές φωλίτσες με μερέντα σκέτη γλύκα
Επόμενο άρθροΦανταστική κοτόπιτα μούρλια