Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές” ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ Από βραδύς μουλιάζουμε σε μια […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Konstantinia Georgopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από βραδύς μουλιάζουμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό 300γρ.φασόλια μικρά μαζί με 1 κ.γλ.αλάτι. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά.

Ξαναγεμίζουμε στα 3/4 περίπου ξανά την κατσαρόλα μας με νερό και βράζουμε για 2,5 ωρες περίπου τα φασόλια μας σε σιγανή φωτιά. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι ,που και που ,τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Σε ένα μπλέντερ έχουμε λιώσει 2 μεγάλα κρεμμύδια και 2 σκελ.σκόρδο((Εγω βάζω περισσότερο σκορδο). Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Κόβουμε σε μικρά τετραγ. 2 καρότα και μισό ματσάκι σέλινο.

Βάζουμε κι ενα ολόκληρο μήλο ,το οποίο αφαιρούμε στο τελος, λόγω της φυσικής πηκτίνης που εχει μας βοηθά.Προσθέτουμε μισή κουπα ελαιόλαδο, 1 κ.σ.μεγαλη πελτε ντομάτας και 1 ζωμό κρέατος ή λαχανικών.

Αν θελουμε πιο “κόκκινη” τη φασολαδα μας προσθέτουμε μια ακομη κουτ.σ.πελτε ή προσθέτουμε χυμο ντοματας.Αλάτι κ πιπερι. Δοκιμαζουμε και διορθώνουμε.

Προαιρετικά , αν έχουμε και θέλουμε, βάζουμε για περισσότερη γεύση 1 κολοκυθάκι ή 1 μελιτζάνα ή 1 πατάτα ή 1 μικρή πιπεριά τσίλι ή και όλα μαζί ,τα οποία και αφαιρούμε στο τελος.

Σερβίρουμε με λίγες πρόσθετες σταγόνες έξτρα ελαιόλαδου.

Η Συνταγή είναι από κ. Konstantinia Georgopoulou “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”