Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Για το κέικ πορτοκαλιού: 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού 1 πορτοκαλιού το ξύσμα 1 κ.σ. λευκό ξίδι 1 βανίλια 1/4 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής Για το γλάσο σοκολάτας: 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού […]

Διαφήμιση

Υλικά
Για το κέικ πορτοκαλιού:

1½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

Για το γλάσο σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. κοφτές ηλιέλαιο
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τοποθετείτε στη βάση της ένα κομμάτι λαδόκολας.

Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε και το αλάτι και ανακατέψτε. 

Σε άλλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και το ξίδι. Προσθέτετε και τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύετε με το χέρι ή χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν.

Διαλύετε τη σόδα στο υπόλοιπο 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε και αυτό στο μείγμα ζάχαρης. Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά, ή χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στη φόρμα να “σταθεί” για 10 λ και κατόπιν το ξεφορμάρετε σε φόρμα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά. 

Για το γλάσο σοκολάτας:

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις κρυώσει το κέικ το “γλασάρετε” με ένα κουτάλι με το γλάσο σοκολάτας.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sintayes

Διαφήμιση