Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 κ.σ κακάο
1 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
2 κ.σ ταχίνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
6 κ.σ ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Αρχικά προθέρμανε τον φούρνο στους 180 και στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ρίξε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο κοσκινισμένο, την βανίλια, την σόδα και την ζάχαρη. Τέλος πρόσθεσε και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.

Δες και αυτό!
21 ανεκτίμητα μαγειρικά κόλπα που ελάχιστοι γνωρίζουν!

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το σπορέλαιο, το ταχίνι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υγρά υλικά, πρόσθεσε τα στο μείγμα με τα στερεά. Ανακάτεψε πολύ πολύ καλά. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και ρίξε το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ψήσε για 40 λεπτά στον φούρνο.

Όσο ψήνεται το κέικ μας, σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα και το κακάο. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και έπειτα άφησε να σιγοβράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Βγάλε το κέικ και με μια οδοντογλυφίδα κάνε τρύπες παντού και περίχυσε από πάνω το σιρόπι. Άφησε την σοκολατόπιτα σου να κρυώσει και έπειτα σέρβιρε!

Δες και αυτό!
Σοκολατένιο υγρό κέικ με γλάσο!! – Μία συνταγή σκέτη “σοΚΟΛΑΣΗ”!!!

Bonus Tips

Αν τα γλυκά τα προτιμάς γενικότερα με λιγότερη ζάχαρη μπορείς να την μειώσεις στη μέση την ποσότητα. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και μια τσαχπινιά στην σοκολατόπιτα σου. Όταν θα αναμείξεις όλα τα στερεά υλικά, μπορείς να προσθέσεις και θρυμματισμένο φουντούκι για περισσότερη γεύση. Ή επίσης μπορείς να προσθέσεις κομματάκια κουβερτούρας στο μείγμα για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση.

Δες και αυτό!
Πως να ετοιμάσετε πεντανόστιμη Βλαχαρβανήτικη Πρασόπιτα

tv-24

Διαφήμιση