Εύκολη συνταγή για μπαμπαδάκια που θα εξαφανιστούν στην στιγμή
Connect with us

Συνταγές

Εύκολη συνταγή για μπαμπαδάκια που θα εξαφανιστούν στην στιγμή

Η Εκτέλεση είναι από κ. Αλεξανδρα-Αργυρης-Λεσσι -Ρετσι – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλεύρι,
2 κ.σ.ζάχαρη,
μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι,
3 αυγά χτυπημένα,
80ml γάλα και νερό μαζί ανακατεμένα,
20γρ νωπή μαγιά,
60γρ βούτυρο χλιαρό.
Σαντιγί,
Μαρμελαδα βερίκοκο.

ΣΙΡΟΠΙ..
500 γρ ζάχαρη,
300γρ νερό,
λίγο χυμό λεμονιού,
50γρ ρούμι μαύρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ την μαγιά με το νερό και το γάλα, τη μισή ζάχαρη και 3κ.σ. από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Διαφήμιση

Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε την μαγιά, τα χτυπημένα αυγά και το χλιαρό βούτυρο. Τα ζυμώνουμε 5 λεπτά. Με λίγο λιωμένο βούτυρο βουτυρωνουμε μικρές φόρμες βάζουμε δόσεις όχι μέχρι πάνω γιατί φουσκώσουν.

Αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς 35λεπτά περίπου. Βγάζουμε τους μπαμπάδες και με ένα ξυλάκι τους τρυπαμε παντού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όπως είναι καυτό ριχνουμε τους μπαμπάδες μέσα, αφήνουμε να τραβήξουν λίγο και βγάζουμε με μία σπάτουλα.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και αλείφουμε ολόγυρα με πινέλο μαρμελάδα βερίκοκο. Κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και γεμίζουμε με σαντιγί.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει…Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση
×
Μελιτζάνες και πατάτες φούρνου, σαν πιτσάκια!