Εύκολη παστα ταψιου με σοκολάτα και σαντιγί!!
Connect with us

Συνταγές

Εύκολη παστα ταψιου με σοκολάτα και σαντιγί!!

Εύκολη παστα ταψιου με σοκολάτα και σαντιγί!!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση

Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα (225gr)
-100gr άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
-90gr ζάχαρη
-1 λίτρο γάλα
-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-250gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
-200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

παστα ταψιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα στη συνταγή μας είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου σοκολάτα, την ζάχαρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Κατόπιν, βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πάρει βράση και πήξει.

Εως ότου πήξει η κρέμα, προχωράμε στο δεύτερο βήμα. Βάζουμε τα μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα σε ένα multi αφού τα σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας και τα χτυπάμε έως ότου να γίνουν σκόνη. Τα τριμμένα μπισκότα κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπώλ.

Βγάζουμε τώρα το κατσαρολάκι με την σοκολάτα, το ανακατεύουμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μπωλ με τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα έως ότου να έχουμε μία ομοιόμορφη κρέμα.

Διαφήμιση

Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους διαστάσεων περίπου 30Χ22 εκατοστά, αδειάζουμε την κρέμα από το κατσαρολάκι. Κατόπιν την στρώνουμε καλά με την μαρίζ και περιμένουμε να κρυώσει καλά για περίπου 1 ώρα.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την σαντιγύ. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα η οποία θα πρέπει να είναι πολύ κρύα πριν την ανοίξετε. Την χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να έχουμε μία πηκτή σαντιγύ.

Κατόπιν με την μαρίζ αδειάζουμε την σαντιγύ επάνω από το γλυκό στο πυρέξ, την απλώνουμε καλά και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Οσο το γλυκό είναι στο ψυγείο, φτιάχνουμε την κανάζ. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα 200 γρ. κρέμας γάλακτος, προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια, και καλύπτουμε το μπωλ με μεβράνη μαγειρικής. Βάζουμε το μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για περίπου 2,5 λεπτά έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Σε περίπτωση που δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος στην κουζίνα, να ρίξετε την κουβερτούρα και ανακατεύουντας να την αφήσετε να λιώσει.  Αφού την βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ και η κανάζ είναι έτοιμη.

Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό και αδειάζουμε το μπωλ με την κανάζ ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Μετά και από αυτό το βήμα, αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες έως ότου κρυώσει καλά και δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Συνιστάται να το αφήσετε ένα ολόκληρο βράδυ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και η συνταγή μας είναι έτοιμη!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Περισσότερες πάστες ταψιού εδώ

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!