ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας
500gr κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βιτάμ

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να σωθούν τα υγρά του κιμά. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε πάνω στη σφολιάτα τη γέμιση και από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας και την κόβουμε σε κομμάτια.

Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε την πίτα μας. Αφήνουμε την πίτα περίπου μισή ώρα ώστε να απορροφήσει τα υγρά της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου μία ώρα.

Διαφήμιση

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες φωλίτσες ψητής πατάτας γεμάτες γεύση (με γέμιση κιμά, μπέικον και σάλτσα μανιταριών)
Επόμενο άρθροΥπέροχη Βασιλόπιτα – Τσουρέκι! Γευστική και αφράτη!