Εύκολη και νόστιμη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες
Connect with us

Συνταγές

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova‎ – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 φλ ρεβίθια ξερά μουλιασμένα 24 ώρες σε νερό με αλάτι,
1/2 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο,
4 σκελίδες σκόρδο,
1/2φλ ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 1/2 κγ αλάτι, πιπέρι,
1κγ κύμινο (για μένα ήθελε περισσότερο γιατί δεν το κατάλαβα καθόλου),
1/2 κγ κόλιανδρο (για μένα ήθελε παραπάνω),
1/4κγ σόδα (σκόνη την μαγειρική),
λίγο πιπέρι καγιέν, 2 με 3 κσ αλεύρι,
2κγ χυμό λεμόνι.

Όλα στο μπλέντερ 10 – 15 χτυπήματα (όχι συνέχεια) να μην είναι χοντροκομμένο το ρεβίθι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μίγμα για 2 ώρες στο ψυγείο και τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (190οC) για 5 λεπτά.

Σος ταχίνι-λεμόνι:
2½ Κσ χυμό λεμόνι,
2 κσ ταχίνι,
1κσ νερό,
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη,
ελάχιστο αλάτι,
⅛ κγ πιπέρι,
¼ φλ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
όλα στο μουλτι ενα καλό χτύπημα και έτοιμη

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova‎ “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!