Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking” Υλικά: 600 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη και στραγγισμένα (χρησιμοποίησα τον γόμο από […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά:
600 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη και στραγγισμένα (χρησιμοποίησα τον γόμο από κολοκυθάκια που έκανα γεμιστά με κιμά)
μισή κουπα ψιλοκομμένο πράσο η κρεμμύδι
1 κουπα φέτα λιωμένη με πιρούνι
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσης
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
λίγα φύλα σελίνου η άνηθου η μαϊντανου ψιλοκομμένα
3 κ.σ. σταφίδες
1 κ.σ παπαρουνοσπορο
ελαιόλαδο μισή κουπα
μπόλικο πιπέρι και
ελάχιστο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C αέρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το πράσο η κρεμμύδι, το μισό λάδι και αφήνουμε να τσιγαριστουν για 5 λεπτά περίπου.

Κλείνουμε το μάτι αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας ανακατεύοντας γερά.

Τοποθετούμε σε πυρίμαχο ταψάκι (πυρεξ) αφού το λαδωσουμε.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180C βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Μπορείτε να παραλείψετε το κολοκυθάκι και να την κάνετε μόνο με φέτα και τυρί τριμμένο, σε αναλογία 2 κούπες φέτα, μισό τυρί τριμμένο και 4 αυγά αντί 2.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”