Η Συνταγή είναι της κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

ΥΛΙΚΑ:
1.650 βερίκοκα ( καθαρισμένα) αλλά με την φλούδα
800 γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι

Διαφήμιση

Εκτέλεση:
Πλένω και καθαρίζω τα βερίκοκα, κομμένα στη μέση,τα ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού,τα αφήνω για μια ώρα….

Βάζω στη φωτιά, μόλις πάρει βράσει χαμηλώνω τη φωτιά κάτω απ’το μισό, ανακατεύω που και που,ξαφρίζω, περίπου σε 40′ λεπτά η μαρμελάδα είναι έτοιμο….

Έχω έτοιμα αποστειρωμενα τα βάζα και τοποθετώ τη μαρμελάδα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο λεμονάτο!
Επόμενο άρθροΑυτά τα Ινδοκαρυδοπιτάκια είναι το κάτι άλλο . . .